2024 Nissan Z NISMO: Yeni Gövde Kiti ve Yükseltilmiş Performans Detayları Ortaya Çıktı

2024 Nissan Z NISMO modeli için merakla beklenen ayrıntılar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Yakın zamanda yayınlanan bir video, araçla ilgili heyecan verici detayları gözler önüne seriyor. Daha önce kamuflajlı casus fotoğraflarını görmüştük, ancak bu video bize bugüne kadar en iyi bakışı sunuyor.

Daha İyi Bir Gövde Videoda hemen fark edilebilen yeni bir gövde kiti dikkat çekiyor. Standart Z modeli zaten dikkat çekici bir görünüme sahipken, NISMO versiyonu coupe'ye daha da agresif bir hava katıyor. Özel ön ve arka tamponlar, daha keskin bir görünüme sahip. Artık ikonik hale gelen NISMO kırmızı şerit, aracın alt kısmını, ön splitter'dan arka difüzöre kadar dolanarak takip ediyor. Ördek gagası spoiler ise tekerlek kemerlerinin üzerine uzanarak araca hafifçe daha güçlü bir duruş kazandırıyor.

Videoda, Nissan, üç kez Formula Drift şampiyonu Chris Forsberg'i kullanarak NISMO Z'yi bir pistte ustalıkla sürüyor. Ancak bizim için daha önemli olan, videoda patlatılan lastikler. NISMO Z, standart modele ait Bridgestone Potenza S007 lastiklerini daha yüksek performans sunan Dunlop SP Sport Maxx yaz lastikleriyle değiştirmiş. Bu tek başına Z'nin performansını artıracak ve daha önce lastiklerinin zorlandığı konusundaki eleştirilere cevap verecektir.

Daha Fazla Güç Mümkün mü? NISMO modifiyeli Z'nin güç açısından ciddi bir artış getirebileceği konuşuluyor. Ne yazık ki, Nissan'ın tam özellikleri henüz açıklanmadığı için kesin bir bilgiye sahip değiliz. Şu an için baz modelde bulunan çift turbolu 3.0 litrelik V6 motor, 400 beygir gücü ve 350 pound-foot tork üretebiliyor. Ancak dedikodular, NISMO versiyonunun 500 beygir gücüne kadar çıkabileceğini söylüyor. Videoda kullanılan modelin otomatik şanzımanlı olduğu göz önüne alındığında, normal Z'nin altı ileri manuel şanzıman seçeneğinin de sunulup sunulmayacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Kaynak : NISSAN
Sammax Oto

Copyright © 2024 | Sammax Oto | Tüm hakları saklıdır. | Design By Cogen® Yazılım, Ankara Web Tasarım