2024 TOYOTA LAND CRUİSER MODELİNİN FARKLI DONANIM SEVİYELERİNİ İNCELEMEK

2024 Toyota Land Cruiser, üç farklı donanım seviyesiyle geri döndü—birincil model olarak adlandırılan 1958, orta seviye bir donanım olan Land Cruiser ve en üst düzeydeki birinci sınıf First Edition.

Her donanım seviyesi benzersiz bir görünüme sahip; farklı far tasarımları, tekerlek ve lastik seçenekleri ile ön kısımda bulunan bir ön koruma plakası gibi off-road aksesuarları sunuyor.

Birincil modelin iç mekanında 8.0 inçlik bir dokunmatik ekran bulunurken, daha pahalı Land Cruiser modelleri 12.3 inçlik bir ekranla geliyor.

2024 Toyota Land Cruiser'ın Amerika Birleşik Devletleri'ndeki dönüşü, dayanıklı SUV'nin daha çeşitli bir model yelpazesi getirmesi anlamına geliyor. Önceki modeli neredeyse 90,000 dolarla başlıyor ve etkili bir şekilde tam donanımlı bir donanım seviyesiyle sunuluyordu; yeni Land Cruiser ise orta 50,000 dolar aralığında başlayacak ve üç farklı modelle sunulacak. Land Cruiser 1958, sadeleştirilmiş bir temel donanım seviyesini temsil ederken, standart modelin altında ve sınırlı üretimli bir First Edition modelinin altında yer alıyor.

Donanım Seviyelerini Keşfetme

Toyota, her bir modeli görsel olarak ayırt etmeyi sağladı. 1958 modeli yuvarlak LED farlar, LED sis lambaları ve 245/70 mevsimsel lastiklerle donatılmış 18 inçlik tekerleklerle geliyor. Bir üst seviye Land Cruiser modeli, dikdörtgen LED farlar ve beyaz ve kehribar ışık arasında geçiş yapabilen Rigid LED sis lambalarıyla farklı bir yüze sahip. 18 inçlik tekerlekler aynı zamanda daha büyük 265/70 mevsimsel lastikleri taşıyor, ancak bu donanım seviyesi 265/60 lastikli 20 inçlik tekerlekler de sunuyor. First Edition ise yuvarlak farlara geri dönüyor ve çatı rafı, kayalık rayları ve ön koruma plakası ekliyor. Ayrıca tekerleklerin arkasında çamurluklar, arka kapı koruyucu ve bagaj kapağı ışığı bulunuyor. Meteor Shower adlı yeni bir renk de dahil olmak üzere yedi boya rengi mevcut olacak. Trail Dust ve Heritage Blue tonları, çatının Grayscape ile boyanmış olarak sunulduğu iki tonlu bir görünüm olarak geliyor.

Kabinler de farklılık gösteriyor. 1958 modelinde manuel ayarlanabilir kumaş koltuklar bulunuyor. Bunlar ısıtmalı, aynı zamanda direksiyon simidi de ısıtmalı. 8.0 inçlik dokunmatik bilgi-eğlence sistemi standart, ancak diğer modellerde daha büyük 12.3 inçlik bir birim bulunuyor. Orta seviye Land Cruiser modelinde Toyota'nın suni deri kaplaması bulunan koltuklar yer alıyor, bu koltuklar ısıtmalı, havalandırmalı ve elektrikli ayarlara sahip.

Orta seviye Land Cruiser, suni deriyi gerçek malzemeyle değiştiren ve 14 hoparlörlü JBL ses sistemini ekleyen bir Premium paketi sunuyor. Paket ayrıca bir head-up display, dijital dikiz aynası ve bir güneş çatısı içeriyor. Bu özelliklerin çoğu First Edition'da da bulunuyor, aynı zamanda benzersiz dikişli bir kılıf içine sarılmış bir anahtar alıyor.

Daha pahalı donanım seviyesi aynı zamanda daha fazla off-road ekipmanı da sunuyor. 1958, arka kilitli diferansiyel, Toyota'nın off-road için düşük hızlı bir seyir kontrolü olan Crawl control ve aksesuarları güçlendirmek için kullanılan 2400 watt AC invertörü ile geliyor. Standart Land Cruiser modeli Multi-Terrain Select'i sunuyor; bu, SUV'nin zorlu koşullarda mümkün olduğunca fazla tutunma sağlamak için çeşitli araziye özgü sürüş modlarını içerir. Orta seviye model aynı zamanda elektronik olarak bağlantısını kesen ön anti-yuvarlanma çubuğu ve sürücülerin parkur üzerinde engellerden kaçınmasına yardımcı olan bir Multi-Terrain Monitor ile geliyor.

Land Cruiser, gelecek bahar bu üç donanım seviyesiyle satışa sunulacak, ancak ileride Toyota'nın TRD markalı daha fazla off-road odaklı model ekleyip eklemediğini görmemiz gerekecek. Üst düzey bir TRD Pro modeli, daha sağlam donanım ve pek çok siyah ayrıntı alabilir. Yeni Tacoma'da ilk kez görülen ve overlanding maceralarına odaklanan bir Trailhunter versiyonu da mümkün olabilir.

Sammax Oto

Copyright © 2024 | Sammax Oto | Tüm hakları saklıdır. | Design By Cogen® Yazılım, Ankara Web Tasarım